Zwarte Anevay Frontier PLUS Next Generation Portable Woodburning Stove

449,99
De beste prijs bij Bushcraftshop


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Zwart

€2,95 en gratis verzending vanaf een orderwaarde van €50
Indien op voorraad: op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen thuisbezorgd!
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Zwarte Anevay Frontier PLUS Next Generation Portable Woodburning Stove

De Frontier Stove Plus houtkachel is de vernieuwde en verbeterde versie van de Frontier Stove! Frontier Stove Plus De kachel is het Frontier Stove Plus model. Het grote voordeel hiervan is dat de kachel niet alleen erg geschikt is de ruimte in je tipi, bell tent of andere katoenen tent of tarp op te warmen, je kunt er ook nog op koken! Het vlakke deel functioneert als kookplaat. Zo warm je tegelijk je tent op en staat het water voor de koffie op het vuur. Ook het koken van je maaltijd is natuurlijk mogelijk! Verschil met de basis Frontier Stove

  • De deur is voorzien van een glazen ruitje zodat je het vuur beter in de gaten kunt houden én er natuurlijk ook gewoon naar kunt kijken. Voorzien van een AirWash systeem zodat het glas schoon blijft.
  • De stove heeft een 2e luchtinlaat en hierdoor een veel betere regelbaarheid van de trek en de warmte afgifte
  • De poten zijn verstelbaar zodat je hem iets hoger of lager kunt zetten (2 standen!)
  • De schoorsteen is nu 10cm in diameter, wat zorgt voor meer trek en dus een betere rookafvoer.
Let op! Bij het eerste gebruik van deze kachel kunnen vervelende dampen vrijkomen, o.a. afkomstig van de beschermende coatings die aangebracht zijn op de kachel. Daarom adviseren wij om deze kachel bij het eerste gebruik buiten te ontsteken zodat de vervelende dampen goed kunnen ontsnappen. Het is voor het uitharden van de coating van groot belang dat de kachel de eerste keren zeer matig wordt opgestookt, dit kan geleidelijk worden uitgebreid. Begin met een klein vuurtje met enkel aanmaakhoutjes, zorg dat het slechts een kwartiertje brandt. Laat de kachel hierna volledig afkoelen. Hierna kun je een gemiddeld groot vuur stoken van een half uurtje, laat hem wederom volledig afkoelen. Tot slot maak je een goed brandend vuur wat je een uur laat branden, na het afkoelen is de coating uitgehard en is je kachel klaar voor intensiever gebruik! Compact te transporteren De kachel is erg handig te transporteren. Zo passen de schoorsteendelen voor een deel in de brandkamer en zijn de pootjes inklapbaar. Accessoires Er zijn diverse accessoires leverbaar. Zo kun je de schoorsteen gemakkelijk verlengen (bijvoorbeeld als je voor dit model kiest in je Tentipi of Robens tent), zijn er diverse doorvoeren voor verschillende soorten tenten leverbaar (Tipi's, bell tenten etc), (zie de accessoires voor de Traveller Stove) is er een vonkenvanger leverbaar ter bescherming van je tent en kun je kiezen voor een handige draagtas. Levering Standaard wordt de Frontier geleverd zoals op de foto, compleet met as opvangklep en 5 schoorsteen delen én de bijpassende vonkenvanger! Gebruik De Frontier Plus houtkachel steek je gemakkelijk aan. Je zet het deurtje open, doet er voldoende (niet teveel) hout in, en steekt het vuur aan. Eventueel kun je de handige EcoFuel gebruiken!
Zodra de kachel voldoende warmte genereert en de schoorsteen voldoende trekt, sluit je de deur en warmt je tent snel op. Behalve erg handig en compact, levert de Frontier Plus Stove dus ook een kooktoestel, warmte en... sfeer in je tent! Specificaties:
  • Gecoat staal
  • Totale hoogte 2.78cm (max) 2.70 (min)
  • Footprint: 83 x 45 cm (max) 71,5 x 35,5 cm (min)
  • Schoorsteen doorsnede 10cm
  • 16950 gram
  • Hoogte 48cm (max) 40cm (min)
  • Materiaaldikte 2,5mm (top plaat) 2mm (behuizing)
  • Brandkamer afmetingen: 47 x 28 x 23cm
BELANGRIJKE VEILIGHEIDS INFORMATIE:
Bushcraftshop draagt geen verantwoordelijkheid voor onjuist of onveilig gebruik van een bij ons aangeschafte houtkachel en/of bijbehorende onderdelen! Wij adviseren de houtkachel en/of bijbehorende onderdelen te gebruiken in combinatie met een daarvoor geschikte brandveilige tent of ander brandbestendig onderkomen. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker te beoordelen of de houtkachel op de plaats en het moment van gebruik geen gevaar oplevert voor omgeving, personen, materialen etc. Bushcraftshop is niet aansprakelijk voor enige schade, direct of indirect, welke wordt veroorzaakt door het gebruik van de houtkachel en/of onderdelen.
Tot slot adviseren we de brandende kachel niet onbeheerd te laten, deze te doven voor het slapen gaan en voor vertrek, en deze te plaatsen op een brandveilige ondergrond. Zorg bij gebruik in een afgesloten ruimte dat er een werkende CO-melder (koolmonoxide melder) aanwezig is!
Door dit product aan te schaffen geeft de consument aan akkoord te gaan met bovenstaande.

Materiaal:
Katoen
Voorraad: